Monday 29 August 2016

Att tälta

Så har vi varit på campingsemester då. Det är två år sedan sist och denna gången reste vi till vackra Cornwall. 

Vi har tältat ganska många gånger och efter att ha trängt ihop oss i ett mellanstort tält under flera år slog vi till och köpte ett rejält 6-mannatält för tre år sedan. Oj vilket härligt tält det är! Det är gott om plats i "sovrummen" och "allrummet" är tillräckligt stort för att rymma många människor runt ett bord samt väskor, skor och allehanda grejer. Vi har också en liten "farstu" där vi har gasspisen och ett litet köksförråd.




 Idealiska förutsättning alltså. Så vad är då problemet? Jo, dåligt väder. Jag älskar att campa när det är varmt och soligt men när det regnar, är molnigt och/eller blåser så önskar jag att vi hade hyrt en stuga eller lägenhet istället. Då blir det helt plötsligt hur jobbigt som helst att gå upp på morgonen, bedrövligt att försöka laga frukost eller middag med regndroppar över en själv och spisen och alldeles fenomenalt besvärligt att traska iväg genom halva campingplatsen för att gå på toaletten och borsta tänderna. 

Barnen verkar aldrig lida dock. Det spelar ingen roll att det regnar, man kan bada i poolen ändå. Mamma fixar frukost vad som än händer så det är bara att ligga kvar i sovsäcken. Borsta tänderna? Varför då?

Nu när barnen är till viss del vuxna lär det nog dröja ett bra tag tills vi campar igen. Vi hade det härligt i år och Cornwall är fantastiskt fint. Men. Det var inte särskilt kul att sätta upp tältet i duggregn och sedan inse när det vräkte ner att vi faktiskt inte kunde laga spaghetti och köttfärssås. Tack och lov hade campingen sin egen pub och restaurang så dit begav vi oss mellan skurarna. Sedan blåste det nästan storm hela natten och regnet vräkte ner konstant. Då önskade jag mig långt bort!


 Fast emellanåt var det rätt härligt. Att sitta ute och äta och dricka gott och titta på en vacker himmel går faktiskt inte av för hackor. Då känns det verkligen att man är på semester!


xx

No comments:

Post a Comment